skip to Main Content
031-390 90 90 info@sfk.se
WQD – World Quality Day 2020 12 Nov

WQD – World Quality Day 2020 12 novKvalitet 4.0 – när paradigmskiftet inom digital teknologi ger nya möjligheter

Boka in datumet den 12 november 2020.  Mer information kommer löpande!

WQD – World Quality Day 12 nov 2020, Kvalitet 4.0

Kort om Kvalitet 4.0

Det var länge sedan kvalitetsbegreppet var synonymt med inspektion och kontroll. Efter ytterligare ett par utvecklingssteg – kvalitetsstyrning och senare kvalitetsutveckling/TQM – är vi nu inne i ett digitalt paradigmskifte.

Kvalitet 4.0 innebär inte en revolution när det gäller koncept eller metoder; de tidigare stegen gäller fortfarande. Det som har tillkommit är nya möjligheter och utmaningar som följer av den explosionsartade digitaliseringen.

SFK:s definition av Kvalitet 4.0

Koncept som nyttjar digitaliseringens möjligheter för kvalitetsdriven verksamhetsutveckling med perspektiv utifrån människor, processer och teknologi:

  • applicerbart i alla organisationer där digital teknologi tillämpas
  • bygger vidare på tidigare kvalitetskoncept

Digital transformation

I stort sett alla företag och organisationer står inför en omfattande digital transformation. För att de ska kunna möta framtida krav och konkurrens krävs genomgripande verksamhetsutveckling kopplad till ökad användning av avancerad digital teknologi. Big Data, Artificiell Intelligens, Internet of things, och Självlärande Maskiner och online – kommunikation, är bara några av alla de teknologier som redan nu håller på att ge nya förutsättningar och stora möjligheter för många olika typer av verksamheter inom de flesta sektorer.

Har du idéer, önskemål eller frågor om saker som du vill veta mer om, eller kanske något du vill dela med dig av på temat, hör gärna av dig till Folke Höglund!

SFK Väst, genom Folke Höglund
folke.hoglund@gmail.com
070 – 63 74 037

Om ni är intresserade av att delta som samarbetspartner vid årets WQD är ni mycket välkomna att kontakta oss på info@sfk.se för mer information.

BokningarAntal
Anmälan medlem 0,00kr Slutsålt
Anmälan ej medlem 0,00kr Slutsålt

Valfritt meddelande, t ex önskemål om specialkost vid ev. måltid.

Läs mer om vår integritetspolicy (länk öppnas i nytt fönster).

Antispamfråga

Back To Top