Skip to content
info@sfk.se

SFK Syd inbjuder till spännande studiebesök – CSC Sweden (IKEA)


  • Genomfört:
  • 27/2 -19
  • Plats
  • Rönnowsgatan 8B, Helsingborg

Customer Support Centre (CSC) bidrar till IKEA i Sverige med över 400 service- och kundfokuserade medarbetare från två siter i Älmhult och Helsingborg. Vi möjliggör för våra kunder att välja hur de vill kontakta oss genom våra självservicetjänster och det personliga mötet via telefon, mail, chatt och sociala medier. I det dagliga arbetet på CSC bidrar vi till IKEAs framgångsrika affärsidé samtidigt som vi får vara med och forma hur vi möter kunder i framtiden. (Bilden lånad från IKEA, reds anm.)

IKEA om sina rötter

Ingvar Kamprad grundade IKEA 1943 när han var 17 år, och han sålde hushållsprodukter som pennor, plånböcker och tavelramar. Småland var då ett stenigt och kargt landskap. På den tiden då Ingvar växte upp var man tvungen att klara sig med små medel och ta vara på det lilla man hade. Därför brukar man säga att smålänningar är snåla och innovativa och har en praktisk inställning till problemlösning i vardagen. Det här arvet är en av förklaringarna till vårt sätt att arbeta och till vår framgång.

Eftersom Älmhult där IKEA grundades ligger på landsbygden var det svårt att nå potentiella kunder i de större städerna. Därför skapades IKEA katalogen 1951, och Ingvar hade redan bestämt att IKEA skulle sälja bra möbler till låga priser: Varför tillverkas vackra produkter bara för ett fåtal köpare? Det måste gå att erbjuda bra design och funktion till ett lågt pris, menade Ingvar.

Under årens lopp har vi fått våra bästa idéer i samband med våra största utmaningar, och vi tror det är detta som gör oss annorlunda. I dag är IKEA ett av de mest välkända namnen inom heminredning i världen, och om vi räknar in alla de tusentals människor som är anställda hos våra leverantörer är det omkring en miljon personer som hjälper oss förverkliga vår dröm om att skapa en bättre vardag för de många människorna. Och det här är bara början. Som Ingvar Kamprad brukade säga, ”Det mesta är ännu ogjort. Underbara framtid!”

www.ikea.se

Agenda 27 feb 2019

Kl 08:00
Samling med mingel och frukostfika

Kl 08:30
Genomgång av verksamheten, rundvandring, och dialog kring kvalitetsarbetet

Kl 10:00
Avslut

Passa på att träffa andra kvalitetskollegor och avnjut en frukostfika tillsammans. Arrangemanget är kostnadsfritt, men en ”no show”-avgift på 200 kr tas ut om du anmäler dig och inte kommer. Både nya och gamla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna.

//Styrelsen SFK Syd

Kontaktperson för aktiviteten

Anne A Marbrandt
ordförande SFK Syd
Direkt 0734-274050
anne.abrahammarbrandt@sfk.se

Bokningar

Det går inte längre att göra bokningar på den här aktiviteten.

Back To Top