Skip to content
info@sfk.se

Studiebesök: Oatly – en kaxig uppstickare från LundPå 90-talet föddes Oatly ur en idé om att skapa produkter som alla kan njuta av, utan att oroa sig över varken allergier, hälsa, djuretik, eller överutnyttjande av planetens resurser. Det var forskare vid Lunds universitet som lade grunden för företaget. De utvecklade en unik teknologi där naturliga enzymer omvandlar fiberrik havre till näringsriktig flytande föda. Forskarna utgick från näringsrekommendationerna och skapade en produkt med en välbalanserad kombination av protein, kolhydrater och fett. Produkten blev grunden till det som har blivit ett helt sortiment av havrebaserade mejeriprodukter. Ett sortiment som ständigt utökas och utvecklas. 2017 fanns det ett 40-tal produkter i deras sortiment. De har en tillväxt på drygt 30% och deras produkter finns i 27 länder. Deras största marknad är Sverige med 47% av försäljningen. Därefter följer Storbritannien med 18% och Finland med 16%.

Anmäl dig till SFKs kansli info@sfk.se
eller 031-390 90 90
Senast 26 nov

Organisation och ägare

Oatly AB är dotterbolag till Cereal Base Ceba AB som i
sin tur har Havre Global AB som moderbolag. Oatly ägs gemensamt av Industrifonden, Östersjöstiftelsen, Verlinvest, China Resources, företagets grundare, privatpersoner och anställda.

Huvudkontoret ligger i Malmö och produktionssajt och utvecklingscenter ligger i Landskrona. I takt med att de växer har de även öppnat kontor i New York, London och Berlin.

Läs Oatlys Hållbarhetsrapport här.

Back To Top