skip to Main Content
info@sfk.se

SFK söker operativ chef

  • |SFK

Svenska Förbundet för Kvalitet, SFK, har visionen att vara den självklara kunskaps- och inspirationskällan för kvalitetsprofessionen. Vi tror på att Sveriges konkurrenskraft bygger på den svenska professionalismen och vikten av att upprätthålla den kvalitetsstandard som vi är kända för.

För att nå vår vision erbjuder vi bland annat konferenser, utbildningar och studiebesök hos branschledande företag som exempelvis SKF och Volvo Lastvagnar i 9 regioner som tillsammans täcker hela landet. Vi har även startat Qvalify, Sveriges ledande företag för certifiering av ledningssystem, som växer stadigt för varje år som går.

På vägen mot vårt mål är det viktigt att bygga ett nätverk av våra medlemmar för att skapa värde genom nya relationer, även internationellt. SFK är medlem i European Organisation for Quality som samarbetar med andra internationella organisationer som exempelvis American Society for Quality, ASQ. SFK är årligen arrangör av World Quality Day, WQD, i Sverige.

Idag står SFK inför ett moderniseringsarbete, tekniken rör sig fort framåt. Att göra kunskapen lättillgänglig så att svenskt näringslivet kan nyttja den blir bara viktigare och SFK ska ligga i framkant. Detta kräver nytänkande och utveckling, något som SFK anammat sedan organisationen grundades 1952.
Därför behöver vi dig vår nya operativa chef.

Vi söker dig

Som ny operativ chef för SFK, ser vi gärna att du delar våra värdeord: Tillsammans, Framåt, Smidiga, Stolthet och Nyfikenhet och därmed blir motiverad av den möjlighet som finns i, att inte bara driva utvecklingsfrågor, utan även vara med att sätta en långsiktig plan som gynnar våra medlemmars bästa tillsammans med styrelsen. Vi ser att du är en driven ledare som är duktig på att organisera och följa upp genomfört arbete men det är även av vikt att du är en driven föregångsperson.

Ett effektivt ledarskap kräver förmågan att inspirera medlemmar, ingjuta förtroende men viktigast av allt är din attityd som med positivitet och energi sprider sig som en löpeld. Detta är hur en organisation växer tillsammans.

För att kunna inspirera räcker det inte med ord – egenskaper som arbetsetik, självständighet och ansvarstagande är viktiga både hos dig och för hur en ledare med de egenskaperna ses av sin omvärld. Detsamma ser vi prestigelöshet, förmågan att själv ta tag i administrativa uppgifter eller andra uppgifter som en stor del av ledarskapet. Prestigelöshet skiner igenom en organisation som ett av de mest tydliga budskap till den som är observant, internt så väl som externt.

Utöver de karaktärsdrag vi vill se hos dig krävs även en stark kunskapsprofil för att du ska kunna utföra arbetet.

  • Mycket god kunskap och förståelse för hur en ideell förening leds, drivs och utvecklas
  • God kunskap och förståelse inom området kvalitet och verksamhetsutveckling
  • God kunskap om digital transformation
  • God kunskap i ekonomisk redovisning
  • God kunskap om hur styrelsearbete fungerar i en ideell förening
  • God kunskap om ledarskap i en organisation med enheter bestående av egna juridiska personer/autonoma enheter

Vad din nya roll innebär

Med över 500 medlemmar har vi en bred räckvidd in i den svenska industrin, vilket ger dig som operativ chef en riktig chans att påverka. Som en av de drivande krafterna i vårt moderniseringsarbete kommer du kunna påverka SFKs framtida utveckling, det ger dig en möjlighet att både visa din sanna kompetens och utvecklas tillsammans med oss.

Du kommer vara primär kontaktperson för regionerna och kommer få lägga upp arbetet med marknadsföring, för hur kunskapen ska förmedlas men även vara med och strukturera vilken kunskap som är viktigast för att driva arbetet med våra medlemmar framåt.

Vi genomför intervjuer löpande men ser att din ansökan har kommit oss tillhanda senast 31 maj.
Har du frågor om jobbet hör av dig till Cecilia Dahlgren på 076-5250458 eller på cecilia.dahlgren@sfk.se, du kan även höra av dig till SFK:s förbundsordförande Claes Britsman på 070-6404629.
Din CV tillsammans med ditt personliga brev skickar du till cecilia.dahlgren@sfk.se
I denna rekrytering kommer vi behandla persondata.
Det sker i enlighet med SFKs integritetspolicy som finns tillgänglig hos SFK.

Back To Top