Skip to content
info@sfk.se

Ny ordförande för SFK Väst

SFK Väst hade på grund av Coronaepidemin ett kraftigt decimerat årsmöte 11 mars.

Jag, Isak Olevic, valdes då till ordförande i regionföreningen.

Vem är då Isak? Jag är född och uppvuxen i Göteborg och har studerat på Polhem och Chalmers. Professionellt så har jag jobbat för dom olika Volvobolagen, dvs både Volvo AB och Volvo Cars, framförallt med kvalitet och verksamhetsutveckling i drygt 20 års tid. Idag jobbar jag på Ericsson med uppkoppling inom fordonbranschen och digitaliseringen av industrier och städer.

Jag har varit med i SFK Väst som ledamot i drygt två år och likt övriga ledamöter så brinner jag för kvalitet och verksamhetsutveckling och förbättring och ser fram emot att fortsätta driva relevansen för dessa ämnen också i relation till digitaliseringen och vår samhällsutveckling i övrigt. Vi i styrelsen samlar en bred kompetens inom olika områden med fokus på kvalitet och jag känner mig starkt rustad med en sådan trupp att driva SFK´s kärnfrågor.

Tyvärr har Coronaepidemin lagt sordin även i övrigt på SFK Västs verksamhet under våren. Utöver årsmötet har vi endast kunnat genomföra seminariet ”Hur mår processen”. Andra aktiviteter som var inplanerade har vi tvingats ställa in tills vidare.

Däremot fortsätter planeringen för förbundets årliga nationella konferens World Quality Day. WQD äger rum 12 november och den här gången är SFK Väst arrangör. Platsen blir därmed Göteborg. Temat är: “Kvalitet 4.0 – när paradigmskiftet inom digital teknologi ger nya möjligheter”. Vi vet att digitaliseringen kommer att påverka hela samhället oavsett var vi finns. Det gäller inte minst SFK Västs medlemmar i sina yrkesroller oavsett om vi arbetar med tjänster, varuproduktion, utbildning, forskning, hälsovård eller annan offentlig verksamhet Vi har haft många intressanta kontakter med tilltänkta talare och experter inom Kvalitet 4.0 och digitalisering.

Planeringen fortsätter för ett intressant och spännande WQD som ska ge deltagarna nya insikter och inspiration. Tyvärr kan den pågående epidemin och dess effekter med nedstängda verksamheter sätta käppar i hjulet för genomförande av WQD. Planeringen fortsätter dock, men parallellt planerar vi också för andra alternativ på ett liknande tema och att eventuell behöver vi hålla det i webformat. Oavsett vilket, boka upp dig 12 november så hoppas vi på det bästa!

Tveka inte att nå ut med era tankar och återkoppla om vad ni som medlemmar vill se mer av.
Vi vill öka kommunikationen med våra medlemmar så att vi blir varse om vad ni önskar er av SFK Väst.

Till sist avslutar jag med en hälsning från SFK Västs styrelse och hoppas att vi ses snart.
Glad Midsommar!

SFK Väst
Isak Olevic, nybliven ordförande

Back To Top